Mustia palmikko- ja pitsisukkia - Black cable and lace wool socks

(English version below)
Mustia sukkia on hankala neuloa mutta myös kuvata. Hankala neuloa, koska pitää olla hyvässä valossa, jotta näkee, mitä tekee ja kuvauksessa pintaneule ei tule hyvin näkyviin. Muutoin mustat sukat ovat todella käyttökelpoiset.

Tein 30- ja 60-vuotislahjaksi serkulleni ja hänen tyttärelleen kahdet mustat palmikkosukat Novitan 7 veljestä -langasta. Ensimmäiset  ovat malli b eli saga-palmikkosukat Novitan vanhemmasta sukkalehdestä. Koska luin ohjetta väärin tv:tä katsellessa, palmikko meni sivuun, ja siitä syystä nimesin nämä sivusaga-palmikkosukiksi. ;) Mielestäni ei kuitenkaan haittaa mitään, vaikka niistä erilaiset tulikin kuin mallissa oli.
Toiset palmikkosukat ovat samaisesta sukkalehdestä mallin d palmikkosukat tehdyt. Mutta tein nämäkin hiukan eri tavalla, eli tiimalasikantapään sijaan tein vahvistetun kantapään ja varren pituudeksi jätin vain 12 cm. Joku hassu virhekin tuohon palmikkoon tuli mutta ei voi mitään...

Sitten esittelen vielä ensimmäiset ikinä itselleni tekemät polven yli ulottuvat pitsineulesukat Madeline Westonin Upeat kirjoneulesukat -kirjasta. Tein sukista 15 cm lyhyemmät kuin ohjeessa, koska olen lyhyempi, ja lisäksi tein kantapään jälkeen jalkapöydän suomalaiseen tapaan neljällä puikolla. Näistä tuli hieman liian löysät minun jalkoihini, joten minun täytyy niihin varmaan laittaa joku nyörikiristys ylös resoriin. Muuten tykkään kyllä kovasti, lämmittävät mukavasti jalkoja talvella ja mekon kanssa. Lankana käytin Novitan Nallea ja 3 sukkapuikkoja (ohjeessa oli 3,25).


In English:

Black socks are really difficult to knit but also to photograph. They are difficult to knit because you really have to have a good lighting so you can see what you are doing. In photos you don't really see the pattern. However, black socks are otherwise really handy.

I made two cable wool socks as a 30th and 60th birthday presents for my first cousin and her daughter. The first sock pattern is from Novita's sock magazine and called saga cable socks. But of course as I was watching tv at the same time, I read the pattern a bit wrong and the cable came on the side. I didn't mind though. They can now be called the side saga cable socks. ;) The yarn is Novita 7 veljestä black.

These other cable socks are from the same magazine. I made them a bit shorter and made a reinforced heel. The yarn is Novita 7 veljestä.

And last picture: finally, socks that I made for myself! The first ever! This lace sock pattern is from Madeline Weston's book Country Weekend Socks. I made them 15 cm shorter and made the instep in the Finnish knitting way. The socks could be tighter in the rib so I will have to make a string to keep them up. Otherwise I really like them and they keep my feet warm. The yarn is Novita Nalle.

2 comments

  1. Kauniita sukkia oot tehnyt ^.^ ja oon harmitellut tota samaa mustan langan ja sukkien kaa, valoa jos ei oo riittävästi ni on tosi ongelma :/ huomasin saman ongelman myös tumman ruskean langan kanssa, ei meinannut millään saada pintaneuletta näkyviin, saati saada langan väriä kuvissa näkymään :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Näinpä. Nuo pitsisukat olen siis tehnyt jo about vuosi sitten ja ne ovat olleet kerran käytössä, kun en ole raaskinut käyttää, kun en saanut niitä aiemmin hyvin kuvattua (öh, erikoinen syy). Nyt oli niin ihana kirkas kevätvalo, että vedin jalkaan ja pyysin assistenttia kuvaamaan. :)

      Delete