Virkattu siksakmekkoYstävälläni oli ihania vihreänsävyisiä lankoja, jotka olivat ilmeisesti kasvivärjättyjä, eikä hänellä ollut niille käyttöä, joten ostin ne pois häneltä. Aluksi en tiennyt, mitä niistä tekisin, mutta sitten näin Novitan Talvi 2013 -lehdessä naisen virkatun liivihameen ohjeen, ja päätin tehdä tällaisen siksak-mekon retroväreissä. Käytin myös ruskeaa lankaa, jonka olin aiemmin ostanut Fidasta ja kun yksi vihreästä sävystä langoissa loppui, löysin onneksi Novitan 7 veljestä täsmälleen samaa värisävyä, joten käytin sitä sitten loppuvaiheessa.


Koukuksi valitsin numeron 3.5 nelosen sijaan, jotta sain mekosta vähän pienemmän kuin ohjeen pienin koko. Lisäksi mielestäni ohjeessa oli virhe, koska siinä mainittiin kaksi kertaa "Kun kappaleen korkeus on 42(43)45(47) cm..." ja korjasin ne niin, että tein ensimmäisen kavennuksen kohdassa 41 cm ja toisen kohdassa 43 cm ja lisäksi tein yhden kavennuskerroksen lopussa lisää, jotta sain mekosta istuvamman. Nyt kun säät ovat ollet mitä oikuttelevimmat, niin olen voinut käyttää mekkoa keväälläkin, vaikka lämpimyyden ja värimaailman puolesta se sopii enemmän syksyyn tai talveen.
2 comments

  1. Tämä saa mut huokamaan, että voi kun vuorokaudessa olisi enemmän aikaa... Ihana malli ja siksak-kuvio!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos, Maarit! Tämä oli itse asiassa erittäin nopeatekoinen, joten voin melkein rohkaista tarttumaan virkkuukoukkuun! :)

      Delete