SLIDER

Läppälapaset ja lapasia Eeva Haaviston kirjasta - Mittens with a flap and traditional mittens



Nyt kun Pokémon Go tuli suosituksi kesän lopulla ja syyskylmien myötä kännykän käyttö ulkona jatkuikin, niin ajankohtaiseksi tuli ajatus läppälapasista, joilla voisi käyttää puhelinta myös talvellakin. Vanhempi lapseni toivoi ainoastaan sormiosion aukijättämistä, peukalon saisi kuitenkin tehdä normaalien lapasten tapaan. Malliksi hän valitsi Sukupolvien silmukat -kirjasta Pyhäjärveltä lähtöisin olevat lapaset. Sittemmin huomasin, että sama mallihan löytyy Eeva Haaviston Sata kansanomaista kuviokudinmallia -kirjasta (n:o 25. Kotka.)


Lapaset on tehty n. 150 cm lapsen mittojen mukaan Novitan lapasohjeella. Koska lapsi ei kestä käyttää villaa, lankana on käytetty Red Heartin Soft Baby Steps valkoista lankaa sekä Novitan mustaa helen-lankaa, 100 % akryyliä kumpikin. Läppälapasten ohjeeseen otin mallia Novitan Ipana -lehden Angry Birds - lapasten osalta eli siinä neuvottiin neulomaan puikot III ja IV nurin siinä vaiheessa, kun halusi tehdä läpän - niistä siis poimittiin läpän silmukat myöhemmin. (Nämä "Angry Birds" -lapaset tein muuten nuorimmaiselleni joskus vuosia sitten, mutta hän ei halunnutkaan niitä läppiä ja muita, mitä alkuperäisessä ohjeessa oli, joten tällaiset niistä tuli:



Mittens with a flap.
Yarn: 100% acryl



Tässä vielä muutamat aiemmin tekemäni lapaset Eeva Haaviston kirjasta.

N.o 83. Kymi.
Lanka: musta ja oranssi akryylilanka.
Yarn: black and orange 100% acryl

N.o 81. Jalasjärvi. "Imiääsen eli apilanlehti".
"Cloverleaf" or "Shamrock"
Lanka: vaaleanvihreä ja valkoinen Novita 7 veljestä.
Yarn: light green and white Novita 7 Brothers.



N:o 95. Kotka.
Lanka: punainen ja vaaleanpunainen Novita 7 veljestä.
Yarn: red and pink Novita 7 Brothers.
Resori: palmikkoresori
Rib: cable rib

In English:

Pokémon Go is the reason for making flap mittens for my eldest child. All these patterns (except for the Angry Birds type mittens) are from a book Sata kansanomaista kuviokudinmallia by Eeva Haavisto. 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.